Nytt nybegynnerkurs starter 18. september. Kurset skal foregå på tirsdager fra 17.00 til 18.30

Nybegynnerkurs på tirsdager

Vi starter nybegynnerkurs på tirsdager i tillegg til det nybegynnerkurset som startert i august og går på mandager. Ingen forkunnskaper trenges. Nybegynnerkurs er et innføringskurs og er trinn null i det systemet hvor videre trinnene heter A1, A2, B1, B2, C1, C2. I nybegynnerkurs lærer vi om grunnlag for det systemet som heter russisk språk: hva slags bokstaver i alfabetet finnes, hvordan de ser ut på trykk og med håndskrift, hvordan de gjengir språklyder alene og i sammensetninger med andre bokstaver, hvorfor russere skriver Moskva men uttaler Maskva mm.

Forelesninger i russisk grammatikk

13 forelesninger med praktiske oppgaver på lørdager fra 11.00 til 12.00.
Første forelesning 1. september, siste 8. desember.

Emne: Verb.
Verb er en ganske så omfattende og komplisert ordklasse og krever sitt. Det skal derfor handle om verb både høst og vår. Forelesninger blir holdt på norsk. Praktiske oppgaver skal løses i klassen, ingen hjemmelekser.

Alle unntatt nybegynnere kan få nytte av å gå på forelesninger om verb.

NY WEBSIDE

 

I juli iår ble vår nye webside lansert. Det er ting som vi fortsatt jobber med for å få på plass. Vi blir glad for å få tilbakemeldinger.

I slutten av juni fikk ble Zoias «Ta russisk A1-nivå» publisert. Det er lærebok nr to i vår serie «Ta russisk».

De to første ukene i juli hadde vi vår første student på sommerskole i Genitjesk. Studenten fikk tretimers undervisning hver dag unntatt søndager. Hun trivdes med kurset og i byen. Interview med henne finner dere i vår blogg.