Også i år arrangerer vi sommerskole i Ukraina med daglig undervisning, turer i området og sol & bading i Azåvhavet.

Sommerskole med språkskolen russisk.no &metodius

språkskolen russisk.no &metodius sammen med skolens egen «klubb ‹Samåvar›»  arrangerer sommerskole i den lille byen Genitjesk ved Azåvhavet i Ukraina. Bykommunen Genitsjesk grenser opp til Krimhalvøya. Visumfritt.

Kurstilbud:

 1. Fra og med (ankomst) 1. juli til og med (avreise) 7. juli.
 2. Fra og med (ankomst) 8. juli til og med (avreise) 14. juli.
 3. Fra og med (ankomst) 15. juli til og med (avreise) 21. juli.

I tillegg til selve kurset, må du også sette av tid til å reise fram og tilbake – rundt regnet 24 timer til framturen og 24 timer til tilbaketuren.

Anbefalt reiserute

 • Turen fram:
  1. Fly Oslo – Kiev (5 timer med overgang)
  2. Tog Kiev – Novoalekseevka (som regel nattog)
  3. Drosje eller buss de siste 14 km fra Novoalekseevka til Genitjesk
 • Tilbaketuren:
  • Som ovenfor, i motsatt rekkefølge

Kursprogram

 • 80 min. daglig undervisning (unntatt søndager, ankomstdagen og avreisedagen)
 • Fellesarrangement
 • Fritid

Priser – kurs

 • Påmelding: kr 600
 • Undervisning: kr 4 500, pr uke pr pers

Priser – reise (cirkapriser pr 5. mai)

 • Fly Oslo-Kiev: fra kr 2355 (begge veier) med AirBaltic
 • Tog (en vei) Kiev – Novoalekseevka: fra 815 grivnaer i 4-manns kupe – kan bestilles tidligst 45 døgn før avreise – nettsida poezd.ua  har prisanslag
 • Buss eller drosje fra Novoalekseevka til Genitsjek: Ikke dyrt.

Påmeldingsfrist: 25.04.2019

Priser – opphold

Vi anbefaler to steder:

 • Rom med enkle fasiliteter i nabohuset til vårt undervisningshus – et lite hus med to etasjer. I hver etasje er det 2 rom med to senger, dusj og toalett. I 1. etasje finnes et felles kjøkken. Priser:
  • For å dele rom med annen person: 120 grivnaer (1 grivna er for tiden NOK 0,3,-) per person.
  • For å bo alene i samme type rom: dobbel pris (240 grivnaer)
 • ELLER på hotel «Nariman», 200 meter fra Zoias hus, rett ved stranden: > Booking.com>

Om Genitjesk og sommerskolen – tidligere deltakere forteller

Tidligere student hos oss, Kristin Støme, var med oss til Genitjesk i 2018. Du kan lese intervju med henne i et annet innlegg i bloggen vår: Intervju med Kristin Støme  og se video med henne på vår kanal i YouTube.

Vår student Marianne Sundin Hestnes deltok i 2017 og har skrevet om Genitjesk by. Les hennes beskrivelse her:

ГЕНИЧЕСК av Marianne Sundin Hestnes

Genitjesk er en utrolig sjarmerende by ved Azor-havet med ca. 25 000 innbyggere. Sentralt i byen ligger et ganske så stort marked, der man
kan få kjøpt masse ulike spennende lokale spesialiteter, andre russiske matvarer og en rekke andre ting. Det er også en rekke andre butikker i byen og et par flotte ortodokse kirker. Den ene kirken er virkelig unik med sin fantastiske maritime utsmykning. Videre finnes det en stor fornøyelsespark, med mange attraksjoner. Deriblant et pariserhjul, med flott utsikt over Genitjesk. Det er generelt en imøtekommende, avslappet og uhøytidelig atmosfære i byen.

I utkanten av byen finner man en rekke ulike severdigheter. En av dem er en flott øy, Бирючий остров, der man kan bade og se på lokal fauna. Man kan også dra på båttur til et flott naturreservat som grenser mot Russland, Арабатская стрелка. Der kan man bade i en svart gjørme, som er behagelig og virker legende på huden. Ellers man kan dra til Каменная могила – en rekke flotte steinformasjoner og et hulekompleks. En gang for utallige år siden lå alt dette under vann. Her kan man klatre på steinene og få god oversikt over området. Området er dekket av en fantastisk silkemyk sand. Et spennende sted. Min yndlingsseverdighet var dog et område der man produserte salt, Розовое озеро. Etter som solen går ned opplever man at de gigantiske saltslettene blir badet i det rosa lyset fra solen. Et fantastisk syn, som bare må oppleves. I nærheten av saltslettene finnes også et sted ned termiske kilder og en liten innsjø, som er like salt som Dødehavet. Så om man bader der, så flyter man godt. En fantastisk morsom og unik opplevelse!

Zoia har et lite idyllisk hus med en romslig hage med mange frukttrær og flere sitteplasser ute i naturen. Det var i dette huset at all undervisningen foregikk. Huset ligger veldig sentralt til, kun ca. 2 minutters gange til stranden. På vei ned til stranden ligger en flott trapp og man kan også kjøpe ulike souvenirer og andre varer. Stranden er lang og flott, med mange ulike aktiviteter. Badetemperaturen er veldig behagelig. Gentitjesk er en liten by med stor sjarm, som må oppleves!

Med vennlig hilsen Klubb SAMÅVAR i Språkskolen russisk.no &METODIUS v/ Zoia og Leif Halvard